Tjiftjaf in de tuin

Vandaag eindelijk weer eens wat tijd genomen om de schuilhut in de tuin te bezoeken. Door de trip naar Engeland en Wales, en het bewerken van de massa's foto's die daar genomen werden, werd de hut in de tuin wat verwaarloosd. Ik begon zelfs al bang te worden dat er nauwelijks nog vogels op de voederplaats afkwamen. Dus vanmiddag (ik kan iedereen aanbevelen om 80 % te werken ;-)) rond 15u ging ik even kijken en zag ik, naast de obligate mezen, ook de boomklever (oef, die wou ik niet kwijt) en een tjiftjaf op de voederplaats. 

 

De tjiftjaf verbaasde me door zijn gedrag. Ik zie ze niet zo vaak, en als er eentje is, is die verschrikkelijk schuw en nerveus. Maar niet deze, hij/zij zat rustig op een takje rond te kijken, en ging relaxed een badje nemen terwijl ik open en bloot op een meterje of 5 stond toe te kijken. Dus besloot ik rond half 5 in de hut te kruipen met de 5DIII omwille van die geweldige stille sluiter, de vogels hebben immers al weken geen verstoring gehad, en ik wou ze niet afschrikken door onmiddellijk die 1DX er op los te laten. Een half uurtje later was de tjiftjaf er opnieuw, en opnieuw ging hij/zij rustig baden.

 

 

De 5DIII kon zijn werk doen, en de stille sluiter gaf geen reactie bij de vogels. Ik moet wel zeggen dat éénmaal je de 12 fps van de 1DX gewoon bent, 3 fps (snelheid van 5DIII met stille sluiter) tergend langzaam is. Maar goed, de tjiftjaf staat er een paar keer mooi op.