Boomklever

Sinds een goed jaar heb ik een schuilhut in mijn tuin.  In dat jaar heb ik maar heel even boomklever voor de hut gehad, gedurende een weekje in augustus vorig jaar.  

Daarna liet de boomklever zich niet meer zien. Jammer, want het is één van mijn favoriete vogeltjes en het waarom daarvan gaat terug tot mijn studententijd in Leuven waar boomklevers de kaaskorstjes van de vensterbank van mijn kot kwamen oppikken.

Eind juli dit jaar dook er echter weer een boomklever op voor de schuilhut. Ik vreesde dat het weer maar een weekje zou duren, maar ondertussen komt de boomklever toch al een maand quasi-dagelijks.  En sinds begin deze week zijn ze zelfs met 2.  

Ze blijven meestal niet lang maar ze komen wel heel frequent, vaak om de paar minuten, tot voor de hut. Het valt niet mee om ze op de foto te krijgen omdat ze nauwelijks stil zitten en snel weer weg zijn, maar af en toe lukt het wel.

 

Ik ben benieuwd of ze deze winter gaan blijven komen.

Meer en grotere foto's onder galerij > vogels > boomklever